Hållbarhetsklivet

Hållbarhetsklivet - Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring.

Tillsammans skapar vi ekonomiskt bärkraftiga företag och turism som inte leder till onödig miljöpåverkan och är uppskattad av både boende och besökare. Vi når framgång genom ständiga förbättringar med fokus på konkreta initiativ. Ingenting sker av sig själv. Det krävs styrning för att uppnå en hållbar besöksnäring och alla måste dra sitt strå till stacken.Hållbarhetsklivet är direkt kopplat till flera av de 17 målen i Agenda 2030, med särskilt fokus på mål 8 (delmål 8.9), mål 12 (delmål 12b) och mål 13 (delmål 13.3).

Vi på Grundéns Hotell ställer oss bakom Hållbarhetsklivet, och det är fyra grundprinciper vi tar ställning för och arbetar i riktning emot. Här visar vi några exempel vad vi gör för att följa principerna.

Så lite onödig miljöpåverkan som möjligt

För att hålla nere onödiga långa resor med negativ klimatpåverkan vänder vi oss i första hand till människor och företag i närområdet i vår marknadsföring. Även när vi får långväga gäster, arbetar vi för att de ska stanna lite längre i våra omgivningar. Varför inte boka två nätter och kombinera boendet med vandring i området, padelspel eller golf?

Det är också enkelt att åka kollektivt från Uddevalla med buss till oss, busshållplatsen ligger 150m från entrén. Eller färja och buss från Lysekil.
Tydligare beskrivning finns vid
“kontakt”-fliken.

Vi har även hyrcyklar att erbjuda gästerna, allt för att de ska kunna ställa bilen och uppleva ön utan större klimatavtryck.

Bra för både boende och besökare

För att hela Skaftö ska leva krävs att vi företagare samverkar och anlitar varandra.
Vi rekommenderar och tipsar om företag på ön och i vår närhet, restaurangbesök, kajakpaddling, guidade promenad turer, affärer och padel. På boendet finns lättillgänglig information om saker att se och göra. 

Genom Destination Skaftö samverkar alla företagare på ön tätt för att göra destinationen attraktiv både för oss som bor här och för våra besökare.

Fler besökare när och där det inte är fullt

Marknadsföring och säljarbete riktar vi framförallt mot lågsäsong. Vi vill få fler att se charmen med vår fantastiska närmiljö året runt. Skaftö erbjuder mycket oavsett årstid. 

Vi erbjuder även boende med shuttle (minibuss) när Brygghuset i Fiskebäckskil har sina olika whiskyprovningar och musikevent. Allt för att göra locka hit gäster så det får se hur vackert vi har det även på lågsäsongen.

Fler jobb och jobb som går att leva på

Genom att arbeta för att fylla hotellet under alla årstider så skapar vi jobb året runt, och säsongen förlängs. Vår förhoppning, för basen av vår personalstyrka, är att de inom några år har möjlighet att arbeta året runt med fasta tjänster. På högsäsong kompletterar vi med extra personal. Vi samarbetar även under lågsäsong med både Slipens Hotell och Skaftö Golfhotell när det gäller städpersonal.