Upptäck

På Skaftö finns restauranger, shopping, underhållning och aktiviteter. Upptäck havet, naturen och dess spännande invånare. Här äter ni förstklassig mat med utsikt över västerhavet, och ute i naturen kan ni njuta av fantastiska naturscener och solnedgångar!

Nedan kan ni läsa om olika förslag, saker att se och göra. 

När ni har utforskat vår ö så besök gärna några utav de populäraste besöksmålen i Bohuslän:

Havets Hus- möt djuren i havet 
Nordens Ark– Möt utrotningshotade djur i populär djurpark
Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn – Konstutställningar från hela världen
Skulptur i Pilane på Tjörn – Konstupplevelser bland domarringar och betande får.

Låna cykel

Här finns många och unika cykelvägar och skogsvägar. Desto oftare du tar dig runt Skaftö, desto fler vägar finner du.  Under sommaren kan ni frossa i inredning, presenter, blommor, konst, möbler, porslin, textil, antikt, kuriosa, design, hantverk, leksaker, skor, kläder med mera. Avsluta med en god kaffe på något av alla mysiga caféer! Även under lågsäsong finns det guldkorn att upptäcka. 

LÄTT KUPERAD OCH NATURSKÖN BANA MED UTSIKT ÖVER KLIPPOR OCH HAV.

Banan har en teknisk karaktär. Hålen slingrar sig likt torrlagda farleder mellan klipporna. Förstagångsspelaren vet aldrig riktigt vad som väntar bakom hörnet. Banan kräver observation av vindriktning och spel med "silkeshandskar”. Har du inte tämjt vilddjuret i dig kostar det några bergsstudsar. Rakt taktikspelande lönar sig alltså och långtslående kan med fördel reservera drivern till hålen 2, 8, 11, 16 och 18 och dessemellan välja säkrare klubbor.

Med endast 4 minuters bilfärd från tee, bor ni rymligt hos oss. Efter golfrundan kan ni umgås på vår uteplats, kanske njuta av ett glas eller en kopp gott. Sen promenera till närmsta öppna restaurang. Vill ni äta på ex Brygghuset i Fiskebäckskil så har de shuttle med minibuss som går att boka till. 

RESTAURANGER

I närområdet finns ett stort utbud av mat och dryck. Under lågsäsong är det främst koncentrerat till helger och helgdagar. 
Är det någonstans du ska äta fisk- och skaldjur är det här. Pelles Rökeri med utsikt över västerhavet, Brygghuset Krog med ett stort utbud av fisk- och skaldjur, Dimitris smarriga Pizzor och gott kaffe i mysig hamnmiljö. Kolla in restaurangernas hemsidor för aktuella öppettider och menyer. 
Tips & bra länkar >>>

NATURENS UNDER

Skaftö bär på en rik kulturhistoria genom fisket och sjöfarten samt den anrika badgästkulturen. De genuina samhällena har alla sin egen spännande historia. Här hittar ni vackra promenadstigar och cykelslingor, cykel- och vandringsleder som bitvis sammanfaller med Kuststigen i Bohuslän.
Tips & bra länkar >>>

aktiviteter FÖR ALLA

Är ni intresserade av någon aktivitet under er vistelse hos oss så samarbetar vi med olika företag där vi erbjuder bland annat kajakpaddling längs den bohuslänska kusten, eller varför inte ett ostron och musseläventyr i Lysekil? Eller följ med vår lokala fiskare Björn på hummerfiske och kräftfiske - en oförglömlig upplevelse!
Tips & bra länkar >>>

BOKA HELA HOTELLET FÖR EN HELG MED VÄNNER OCH FAMILJ

Under lågsäsong kan ni passa på att hyra hela hotellet, förfoga själva över kök, grillplats och uteplatser. Gott om utrymme för alla. Beställ räkor från Atlantic, duka upp för fest och njut av tiden tillsammans.
Max 24 personer. Skicka förfrågan till kontakt@grundenshotell.se